GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) is een grafisch programma voor het bewerken van foto's en andere digitale beeldbewerking op de computer.Gimp logo.jpg
Het programma draait onder Windows, Mac, Linux, BSD, OS/2 en Unix. 
Opvallende kenmerken van GIMP zijn onder andere de uitgebreide functionaliteit, de ondersteunde afbeeldingsformaten, de ingebouwde scripting engine en de licentie waaronder het is uitgebracht. GIMP is zogeheten vrije software, uitgebracht onder de GNU General Public License (GPL).

Door de uitgebreide functionaliteit, de uitbreidbaarheid en de vrije licentie is GIMP uitgegroeid tot een pakket dat zich kan meten met populaire commerciële programma's als Adobe Photoshop. GIMP wordt onder andere in de filmindustrie gebruikt, waar de specifieke wensen hebben geleid tot een nieuw product op basis van GIMP: CinePaint. Beide programma's worden ingezet bij producties als bijvoorbeeld Harry Potter en Looney Tunes.

Dit alles zorgt ervoor dat GIMP een programma is dat uitermate geschikt is voor designers, tekenaars, kunstenaars, voor wetenschappelijke toepassingen, voor filmproducties en voor het bewerken van foto's (bijvoorbeeld voor het web). 

IntraTeach verzorgt voor scholen, bedrijven en andere organisaties trainingen om beter te kunnen werken met deze software.

GIMP-program.png